HLP-300 О паковъчни машини

Машината HLP-300 е проектирана за максимална скорост от 300 пакета/мин и за високо качество на продукцията.

Високата проектна максималната скорост от 300 пакета/мин гарантира оптимална скорост  в производството от 270 пакета/мин  и поддържането на високото и постоянно качество на продукцията.

HLP-300 е конструирана на база HLP -2, но има много ново-внедрени механизми.

Тези нови механизми са създадени да работят стабилно, безопасно и продължително на високи скорости. Те издържат на високите динамични натоварвания и осигуряват отлично качество на продукта.

Механизмите, които имат основен принос за стабилната и обезопасена работа на машината са :

 • ПРЕДПАЗНИ ПРЕТОВАРВАЩИ СЪЕДИНИТЕЛИ, които защитават механизмите на всяка от 3-те основни секции. Съединителите може да са механичен или електро-пневматичен тип.
 • TWIN HOPPERT е устройство за захранване с цигари, което позволява на цигарите да се подреждат, групират и успокояват преди да влязат в Камерното колело. Зареждането с цигари на два джоба едновременно намалява 2 пъти скоростта на Избутвачите и увеличава живота на механизма.
 • ОГЪВАЧИ НА АЛУМИНИЕВОТО ФОЛИО- СТРАНИЧНИ, ГОРЕН И ДОЛЕН. Всеки един от 3-те огъвача е отделен гърбичен механизъм и работи в общ синхрон с останалите. Огъването на алуминиевото фолио около цигарената пачка става динамично, по време на движение на пачката в механизма БЪНДЪЛ ТРАНСПОРТ. При стандартните машини огъването на алуминиевото фолио се извършва в статично положение при неподвижна пачка. Динамичното огъване осигурява висока производителност и малък габарит на механизмите.
 • БЪНДЪЛ КОНВЕЙЕР С РЕМЪЧНО ЗАДВИЖВАНЕ И ВОДЕНЕ В ЛИНЕЙНИ ГЪРБИЦИ. Транспорта на пачката се извършва от конвейер със специализирани ремъци за високи натоварвания OPTIBELT ALPHA FLEX. Те задвижват лагерните колички с ИЗБУТВАЧИТЕ на пачката. Лагерите от лагерните колички се търкалят в каналите на затворени линейни гърбици. Това осигурява висока точност и непрекъснат контрол върху ИЗБУТВАЧИТЕ при високи скорости и значително намаляване на шума и триенето. В същото време не е необходимо непрекъснато смазване на подвижни части в близост до пачката, което би могло да замърси продукта. При стандартните машини тези механизми са реализирани с вериги върху водачи. Триене на метал в метал изисква непрекъснато смазване, рискувайки да замърси пачката, което е недопустимо при съвременните високи изисквания за качество на продукцията.
 • СЕКЦИЯ БЛАНКИ е променена изцяло. Габаритите на секцията са намалени до възможния минимум. Изработена е от олекотени материали за надежна работа при висока скорост. Свалянето на бланката става от 3 броя дюзи, което позволява да не се наранява бланката при сваляне от магазина дори и при високи скорости. При стандартните машини се използват само две дюзи. Захранването на дюзите с вакум става от вакуум-помпа на германската фирма BUSСH. Контролирането и разпределянето на вакуума се извършва от вакуум-разпределител, защитен със собствен противопрахов филтър. Зареждането с бланки се извършва посредством автоматично устройство за зареждане на бланки. То дава възможност зареждането на консуматива да се извършва от един оператор дори и при високите скорости на машината, с което се намалява броя оператори за обслужване на машината.
 • ЛЕПИЛНА СИСТЕМА за спрейване на PVA-лепило е на ШВЕЙЦАРСКАТА ФИРМА HHS. Дюзата е керамична. Работеща с високо налягане, с възможност за конфигуриране на лепилното поле. Не позволява зацапване на механизмите по пътя на бланката.
 • ОГЪВАЩА СИСТЕМА: съобразена е с високата скорост на машината. Винтовите повърхности на статичните огъвачи са удължени за по-плавно огъване.
 • ЛЕПИЛНИЯ ВЪЗЕЛ ЗА СТРАНИЧНИТЕ СЛЕПКИ е проектиран в затворена кутия, в комплект с лепилните валове. Тази конструкция не позволява на лепилото да засъхне дори след пълен работен ден. Нанасянето на лепило става през малки прорези върху горната работната повърхност на затворената кутия, над която се подава лепилния вал. Ваната е с автоматично допълване на лепило. Повдигането до работна позиция и спускането за почистване е автоматично, с пневматичен цилиндър. Тази система е много икономична, а същевременно компактна и здрава.
 • СУШИЛЕН БАРАБАН Е С 60 ДЖОБА И ТЕФЛОНОВО ФОЛИО, осигурява по-дълго време за престой на продукта в зоната за сушене, гарантира залепването дори при високи скорости, при използване на различни видове PVA-лепила и картони с гланцирано покритие (fresh pack). Тефлоновото фолио се трие с нагревателната плоскост, но е статично към пакета. Това означава, че няма опасност от надраскване на пакета по време на сушене. Нагревателните страниците се регулират независимо една от друга и позволяват корекция на гоеметрията на пакета в процеса на сушене.
 • СОБСТВЕН ПРЕДПАЗЕН СЪЕДИНИТЕЛ НА СУШИЛНА СЕКЦИЯ, който предпазва механизмите от счупване дори и при непредвидими повреди или задръстване, но запазва синхронизацията.
 • ИНДЕКСИРАЩИЯ МЕХАНИЗЪМ НА СУШИЛЕН БАРАБАН е конструиран да издържа по-високи динамични натоварвания. Заключването на индексирането в моментите на престой се осъществява от механизъм с двуконтурна спрегната гърбица– за непрекъснат контрол дори и при най-високите скорости.
 • ИЗХОДЯЩ КОНВЕЙЕР: Виждайки многото проблеми с изходящия възел при стандартните машини, ние конструирахме механизъм който няма възвратно-постъпателни движения. Той работи на ротационен принцип. Подвижните части се задвижват с OPTIBELT ALPHA TORQUE ремък за високи натоварвания и се водят с лагери в линейни гърбици за осъществяване на непрекъснат прецизен контрол. Така игнорирахме високите динамични натоварвания, големите вибрации и шума, и осигурихме надеждна и висококачествена работа на възела.
 • СТАНИОЛЕН АПАРАТ има два бобинодържача и автоматично слепващо устройство, което значително намалява времето за смяна на бобините повишава ефективността.
 • Всички ИНДЕКСИРАЩИ МЕХАНИЗМИ са на водещ италиански производител.
 • Всички РЕДУКТОРИ са от германски производители.
 • Всички МОТОР-РЕДУКТОРИ са на водещ италиански производител.
 • ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА е изградена от електронни компоненти на SIEMENS.
 • КОНТРОЛНА СИСТЕМА „ПРАЗЕН КРАЙ И ЛИПСА НА ФИЛТЪР“ е специализирана собствена разработка. Сканирането става чрез инфрачервени вълни. Контролната система „Празен край и липса на филтъра“ гарантира висока надеждност и прецизна работа.

Направете запитване

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.